Pred začetkom nove sezone smo za vse otroke in starše pripravili DAN ODPRTIH VRAT, ki je v soboto potekal v Športnem parku Ludus Črnuče. Otroci in starši so se spoznali z vaditelji in obema programoma, ki se bosta letos izvajala.

Ker verjamemo, da ste se mnogi na lepo soboto odpravili na lepše, smo vam pripravili kratek povzetek dogajanja.

Otroke in starše smo pričakali v našem kotičku, kjer smo izmenjali nekaj besed. Otroci so si ta čas krajšali z barvanjem pobarvank in igranjem z baloni. Po uvodnih besedah smo se odpravili v telovadnico, ki bo skozi leto predstavljala naš prostor za vadbo. Ker pa vsestranski ŠP Ludus omogoča vadbo tudi zunaj, bomo ob primernem vremenu in temperaturah, vadbe izvajali na prostem. Še preden smo začeli telovaditi, smo na kratko predstavili naše društvo in programe.

Pri TELOVADBI, ki se bo predvidoma izvajala ob sredah od 17:00 do 18:00 (v primeru večjega interesa staršev pa tudi ob ponedeljkih ob isti uri), bomo skozi leto razvijali otrokove motorične in kognitivne sposobnosti. Otroci se bodo spoznali z igrami z žogo, osnovami gimnastike, atletike, iger z loparji, plesom… Ura telovadbe bo sestavljena iz treh delov, pri čemer se bomo preko različnih iger najprej ogreli, sledile bodo različne športno gibalne igre, za konec pa umirjanje in sprostitev.

Drugi program, ki se bo izvajal na tej lokaciji pa je NOGOMETNI VRTEC, ki bo, na otrokom zabaven način, poskrbel, da se bodo spoznali s tem najbolj razširjenim športom na svetu. Potekal bo ob ponedeljkih od 17:00 do 18:00. Otroci se bodo skozi leto spoznali z osnovami preigravanja, podaj, strelov na gol in sodelovanja. Naš cilj bo doseči, da bo vsak otrok imel čim več stika z žogo, zato bo tudi nogometna igra sestavljena predvsem iz igre 1 na 1, 2 na 2 in 3 na 3, saj je s tem otrokov napredek mnogo hitrejši.

Uvodni predstavitvi pa je tako sledil tudi prikaz obeh vadb. Ob spremljavi glasbe so se otroci hitro pridružili vaditeljem na parketu in se skupaj dobro ogreli. Na pripravljenem poligonu so z veseljem izvajali poskoke, plezali na letvenik, se plazili, lovili ravnotežje in ciljali v tarčo. Oponašali smo tudi gibanje živali. V nogometnem delu predstavitve so otroci lahko poskusili voditi žogo med stožci in ciljali na gol. Na koncu je sledil še prikaz nogometne igre.

Vsi otroci so bili po vadbi prjetno utrujeni in zadovoljni. Za sprostitev smo se na koncu še malo zmasirali  z žogami ter se naučili naš pozdrav, s katerim bomo zaključili vsako prihajajočo vadbeno uro.

Naj vas spomnimo, da so prijave v vadbene programe še vedno odprte. Več podrobnosti o TELOVADBI in NOGOMETU pa si lahko preberete na naših podstraneh, kjer se nahaja tudi prijavnica.